.

Off we go!

Nu is het aan jou.
Zoek verhalen.
Zoek ze niet te ver.
Je bent omgeven door verhalen van mensen
van wiens belevenissen je kunt leren.
Van verhalen die je op ideeën brengen.
Van verhalen die de oceaan waarin we zwemmen
zachter maken, menselijker, waardiger.

Ontmoet.
Neem tijd.
Ga samen zitten,
of ga wandelen, nog beter.

Stel je eerste vraag en volg wat komt. Verdiep de ervaring van vertellen door nieuwsgierige vragen te stellen. Door mensen te helpen zich nog beter te herinneren. Door de momenten waarover ze vertellen hier en nu te verrijken. Ontdek facetten die je nog niet kende. Maak al luisterend je wereld groter. En ontdek hoe je vertrouwen in de mens, de wereld en de toekomst groeit. Verhaal na verhaal.

Geef geschenken.
Want wat een ander jou vertelt
maakt ook jou leven rijker.
Dat is al veel om dankbaar voor te zijn.

Geniet van het verwerken van de verhalen die je hoorde. Voel jezelf een kunstenaar, want dat ben je. Zoek een vorm die bij het verhaal past. Vier je creatieve ziel. Je voelt, reflecteert, denkt, maakt een vorm. Je zoekt beelden en wordt blij van wat die extra brengen voor je verhaal. Zie de schoonheid onder je handen ontstaan. En word er blij van.

Luister dan goed naar wat je werk in beweging zet bij de verteller. Schaaf, polijst, en doe het verhaal samen blinken.

Verhalenwevers kleuren de oceaan opnieuw in. We weven samen een nieuw tapijt, waarin de betekenis van jouw thema zoveel rijker wordt dan wat aan de oppervlakte als normaal en dit-is-hoe-het-is wordt aanvaard.

Die oceaan, die is ons niet zomaar gegeven.
Die maken wij samen.
Verhaal na verhaal.

't Zal nooit af zijn. En dat is niet erg. Het is de schoonheid die zicht ontvouwt waar we 't voor doen.

Welkom in de orde van Verhalenwevers!


Storyweaving is 'zachtmoedig activisme',  gericht op 'Re-dignifying life'. Zachtmoedig: omdat we niet ten strijde trekken, maar wel de stem van het leven inbrengen waar die verloren ging of dreigt verloren te gaan. Activisme: omdat Storyweavers ervoor kiezen om zich al doende in te zetten om de waardigheid van het leven weer in het centrum van de aandacht te brengen. 

Laten we elkaar niet uit 't oog verliezen!

  • We dromen van de dag dat alle Storyweavers van alle - heel diverse projecten - elkaar ontmoeten. Jij zal bij de eersten zijn die daarvan horen!
  • Intussen zijn wij blij met elke vraag, elk idee, elk inzicht. Zoek contact.