Leven & Loopbaan

We stappen een eindje met je mee

Sta je op een kruispunt in je loopbaan, leiderschap of persoonlijk leven? Broed je op een vraagstuk of een idee dat maar aan je blijft trekken? Wil je plaats maken voor meer rust en eenvoud in je al te drukke bestaan? Een waarderend onderzoekende mentor aan je zij kan een weldaad zijn. 

Onze benadering steunt op de praktijken van Vuurwerkt, oplossingsgericht coachen, waarderend onderzoek, narratief werk en ecopsychologie. Vertrekkend vanuit een vraag die je parten speelt, verkennen we wat je bezielt, welke betekenissen leidend zijn in je leven en werk, welk verlangen er in je brandt, en hoe je een strategie kan ontwerpen die je kan leiden op je pad naar waardering van wat al in je leven is en naar de verandering waarnaar je verlangt. 

We brengen onze levenservaring mee in ons samen denken. Als ouders van drie zonen. Als professionals met ieder meer dan dertig jaar werkervaring. Ervaring als medewerkers in profit en social-profit. En ervaring in de boeiende weg van het zelfstandig worden, zijn en blijven.

We stellen geen 'diagnose', graven problemen niet tot in het oneindige op en geven alleen advies als jij er om vraagt. We leggen onze levenservaring en wijsheid naast die van jou en verwonderen ons samen over wat dan ontstaat.

Wat we zeker wel doen is buiten gaan. De velden of het natuurgebied in. Bewegen en rondkijken. Naast elkaar stappen en op verhaal komen. De natuur laten vertellen. Wij geven je onze oprechte nieuwsgierige vragen cadeau. En onze liefde voor de streek. Stukje bij beetje valt de puzzel dan in elkaar.

De wijsheid van de kleine groep

Een stukje nieuwe inspiratie opent de geest. In kleine groep (maximaal 8 deelnemers) weven we inspiratie samen met ieders kennis en levenservaring. Op vraag in jouw groep, team of organisatie. Of vanaf 2022 in een open aanbod in Zinspeling Vrijplaats. 

De seizoenen als levensritme

Van lente tot winter: elk seizoen heeft een eigen kwaliteit en karakteristieke energie. Als levende wezens stroomt die natuurlijke energie ook door ons heen. Ontdekken hoe de seizoenen in je leven doordringen, helpt een passend levensritme vinden. Gaandeweg verdwijnt nodeloze hectiek uit je leven en samenwerken.

Inleiding: 4 dagdelen
verdieping: 2 dagdelen per seizoen

Speels omgaan met paradoxen

Geregeld staan we voor keuzes waarvan we denken dat het of het ene of het andere moet worden. We leren paradoxen onderscheiden van dilemma's, en vinden een praktische weg die schijnbare tegengestelden tot nieuwe inzichten en mogelijkheden verbindt. Met een heerlijk hulpmiddel dat je kan meenemen naar je werk en leven.

2 dagdelen

Resoneren met de aarde

Ge├»nspireerd vanuit ecopsychologie, onderzoeken we samen een ecologisch alternatief voor het hectische leven: een leven waarin we openstaan voor resonantie met wat ons omringt. Met bijzondere aandacht voor natuur, plek, thuiskomen, schoonheid en wat ons 'toevalt' onderweg. 

Inleiding: 4 dagdelen
Verdieping: 4 dagdelen

Wil je meer weten of een afspraak maken?

Laat je gegevens achter en wij contacteren je.

Zinspeling

Idee van Arno Vansichen en Griet Bouwen.
Website en tekst door Griet.
Fotografie van Rudi Kumpen, Arno en Griet.
Izanne De Waal tekende.

Meer weten?
Startpagina 
Contacteer ons
Blog: Vertellingen