Vertellingen

Vertellingen...

Ik ben Griet Bouwen, eco-narratief mentor en groepsfacilitator. 'Re-storying life as inter-becoming' lijkt het thema van mijn leven te zijn. In een samenleving waarin het 'ik' zo dominant is geworden, zoek ik hoe mensen zichzelf kunnen herontdekken als relationeel wezen. Wij worden wie we zijn door onze relaties met elkaar, met de plekken die ons dierbaar zijn, met de planten, de dieren, het verweven leven. Als eco-narratief mentor en facilitator schep ik ruimtes waarin mensen doorheen hun verhalen verbinding maken met zichzelf, elkaar en hun leefomgeving. Ik begeleid mensen om hun verbondenheid met het grotere levende geheel te (her)ontdekken. Op deze pagina breng ik af en toe inzichten die mij raken jou kunnen inspireren.


Het gesprek over de verbinding tussen ecologie en sociaal werk is nodig, nu. Het gebeurt al, en het is - understatement - belangrijk dat het groeit. Er gebeurt al veel in de praktijk. In onze opleiding sociaal werk, aan de school waar ik lesgeef nog wat - overstatement - weinig. Maar de vragen worden gesteld, en daar begint de verandering....

Zinspelen op ECO-RELATIES | Dankbaar voor een transformerend jaar

Zinspelen op DORP | Waardigheidspraktijken voor professionals die met bewoners samenwerken aan leefbare dorpen.

Het Ecozelf

03-09-2021

Inspiratie vanuit Deep Ecology. Het ecozelf, een holistische kijk op zelfrealisatie

Ecotuning

20-08-2021

Zinspelen op ECOPSYCHOLOGIE | waarom ik instap in een leerreis naar ecopsychologie

Verdiep je relatie met plek en natuur


Een vraag richt aandacht. Aandacht schept je werkelijkheid. Proef, overweeg, beleef de vraag.

Een groeiende verzameling bronnen die prikkelen tot anders kijken, denken, ervaren.

Samen met jou scheppen we betoverende vrijplaatsen waar we onszelf, elkaar, plek en natuur tot leven vertellen.

Zinspeling

Website en tekst door Griet.
Fotografie van Rudi Kumpen, Arno en Griet.
Izanne De Waal tekende.

Meer weten?