Vertellingen

Vertellingen...

Ik ben Griet Bouwen, eco-narratief facilitator. 'Re-storying life as inter-becoming' lijkt het thema van mijn leven te zijn. In een samenleving waarin het 'ik' zo dominant is geworden, zoek ik hoe mensen zichzelf kunnen herontdekken als relationeel wezen. Wij worden wie we zijn door onze relaties met elkaar, met de plekken die ons dierbaar zijn, met de planten, de dieren, het verweven leven. Als eco-narratief facilitator schep ik ruimtes waarin mensen doorheen hun verhalen verbinding maken met zichzelf, elkaar en het meer-dan-menselijke leven dat hen omringt. Ik begeleid mensen om hun verbondenheid met het grotere levende geheel te (her)ontdekken. Op deze pagina breng ik af en toe initiatieven en inzichten die mij raken en jou misschien inspireren.


Zinspelen op ECO-RELATIES | Dankbaar voor een transformerend jaar

Zinspelen op DORP | Waardigheidspraktijken voor professionals die met bewoners samenwerken aan leefbare dorpen.

Het Ecozelf

03-09-2021

Inspiratie vanuit Deep Ecology. Het ecozelf, een holistische kijk op zelfrealisatie

Ecotuning

20-08-2021

Zinspelen op ECOPSYCHOLOGIE | waarom ik instap in een leerreis naar ecopsychologie

Ziel van plek

18-01-2021

Zinspelen op PLEK | Ik vermoed dat de plek waar wij wonen een ziel heeft. Net zoals vele andere dierbare plekken bezield zijn. De kerk in ons dorp voelt bezield. De lange Maastrichterallée bij Alden Biesen fluistert me toe als ik er wandel. Het in het groen verscholen Jonckholt maakt me op slag stil. De velden, bossen en...

Verdiep je relatie met plek en natuur


Een vraag richt aandacht. Aandacht schept je werkelijkheid. Proef, overweeg, beleef de vraag.

Een groeiende verzameling bronnen die prikkelen tot anders kijken, denken, ervaren.

Samen met jou scheppen we betoverende vrijplaatsen waar we onszelf, elkaar, plek en natuur tot leven vertellen.

Zinspeling

Website en tekst door Griet.
Fotografie van Rudi Kumpen, Arno en Griet.
Izanne De Waal tekende.

Meer weten?