Inspiratie

Onderweg van het antropoceen naar het symbioceen

Het antropoceen is het tijdperk waarin de mensheid zijn vernietigende sporen diep achterlaat in de atmosfeer en op de levende aarde. Het is tijd voor het symbioceen: het tijdperk waarin de mensheid leeft in wederkerig afhankelijke relaties met de aarde, met planten, dieren en elkaar. Maar waar beginnen? Bij nieuwe ogen, nieuw ervaren, nieuw ontmoeten. Door al wat leeft te leren zien als levend, wonderlijk en waardig in zichzelf.


Wij, Myrielle Meeus en Griet Bouwen, bouwen aan een leerreis waarin we later anderen willen betrekken (daarover later meer).  In onze zoektocht botsen we dagelijks op parels van anderen die wellicht ook jou kunnen raken, ontroeren, op pad zetten naar het symbioceen. Kijk, lees, luister en reflecteer. Voel wat er met je gebeurt. Ervaar hoe je relatie met de levende aarde verandert. 


Monica Gagliano, PhD. Thus spoke the plant.
A remarkable journey of groundbreaking scientific discoveries & personal encounters with plants.

Kunnen planten leren? Kunnen ze communiceren? Werken planten samen? Met andere woorden: zijn plannen intelligent? Inspirerend gesprek onder baanbrekende wetenschappers. Kijk, ervaar en ontdek.

Psychiater en auteur McGilchrist vertelt over de rol van onze linker en rechter hersenhelft. Fundamenteel om te verstaan waarom we terechtgekomen zijn in deze aarde-vernietigende cultuur. En met een heldere uitdaging om ons leven te veranderen.

Waarom zijn we aanbeland op de plek waar de mensheid zijn thuis, de levende wereld, verwoest? Waar is de wijsheid naartoe?

Op de hoogte blijven?

Mee op weg naar het Symbioceen? Word je blij van onze inspiratie?
Met plezier sturen we je af en toe een update van ontdekkingen bij anderen en eigen schrijfwerk.