Nieuwmakers

Generatief nieuws

Je team, organisatie en netwerk barst van de verhalen. We vinden ze en maken er nieuws van. 'Generatief' nieuws noemen we dat, omdat elk verhaal een stapsteen naar ontwikkeling is. We gaan op een waarderend onderzoekende manier in gesprek met mensen in en om je organisatie. We vinden verhalen en nieuws waarmee je open en authentiek kan communiceren. Intern en naar de wereld. 

Verhalen van mensen die dingen realiseren, ergens in geloven, iets beleven waar jij van kan leren zijn aanstekelijk voor anderen, die enthousiast worden om ook in actie te komen. En aanstekelijk voor de verteller zelf, die doorheen het gesprek en het zichtbaar worden van zijn verhaal bevestiging ervaart, op nieuwe ideeën komt en weer actie onderneemt.

De verhalen brengen nieuwe inzichten. Ideeën komen boven water. Gedrevenheid van mensen krijgt een plaats. Dat wordt een waardevolle bron van kennis die je kan inspireren bij het maken van keuzes en bepalen van richting.

We maken dus nieuws. Nieuws dat heel bewust bijdraagt aan de toekomst die onze partners willen zien ontstaan. Dus maken we nieuw. En vinden we nieuwmakers zo'n heerlijk woord. 


Al die mensen wiens hoop, acties, begeestering en ideeën we ontdekken zijn de echte Nieuwmakers. Het enige wat wij doen, is die parels aan de oppervlakte brengen.

Nieuwmakers is aan de slag bij:

Verhalen over vakantie mogelijk maken en vakantie beleven, voor mensen die omwille van armoede, ziekte of beperking niet vanzelfsprekend met vakantie kunnen.  Lees de verhalen hier.

Zorgzame gesprekken worden sprekende verhalen. Medewerkers en begeleiders van een groep sociale economie bedrijven in de kempen vertellen over waardig werk en waarderend samenwerken.

Overal in Vlaanderen wordt lokaal samengewerkt om het recht op vrijetijdsbeleving van mensen in armoede waar te maken. We verhalen over hoe dat werkt en wat dat aan schoonheid brengt.

Meer taal en verhalend werk ...

Er is nieuwmakers, en er is meer. Ontdek het hier.

Met Nieuwmakers aan het werk in je organisatie? Neem contact met Griet

Zinspeling

Website en tekst door Griet.
Fotografie van Rudi Kumpen, Arno en Griet.
Izanne De Waal tekende.

Meer weten?